Homeopathie

Het eerste consult

Om je beter te kunnen behandelen, stuur ik je voorafgaand het eerste consult een vragenformulier op. Deze vul je in en neem je tijdens het eerste consult mee. Tijdens het eerste consult bespreken we je klacht(en), jouw hulpvraag en kijken we naar wie je bent als mens in zijn geheel. Om een compleet beeld te krijgen, stel ik o.a. vragen over eerdere klachten die je hebt gehad. En bespreken we welke aandoeningen er in je familie voorkomen. Aan de hand van de verzamelde informatie zoek ik vervolgens naar een homeopathisch middel dat past bij je klacht en bij jou als persoon. Het best passende homeopathisch middel voor dat moment schrijf ik voor. Daarbij krijg je een voorschrift waarin staat uitgelegd hoe je het homeopathisch middel in kan nemen. Een eerste consult duurt ongeveer 75 minuten. Klik hier om de tarieven te bekijken.

Het vervolgconsult

Vier tot zes weken na het eerste consult kom je langs voor een vervolgconsult. We bespreken de reacties die je op het homeopathisch middel hebt gehad. Aan de hand van je reacties bepalen we het vervolgtraject. Hoe lang een totale behandeling gaat duren is afhankelijk van de familiaire belasting, jouw vitaliteit, de aard van de klacht en hoe lang de klacht al bestaat. De behandeling bij chronische klachten duurt langer dan de behandeling van een acute klacht. Een vervolgconsult duurt ongeveer 45 minuten.

Wat kan klassieke homeopathie bieden?

Heb je last van fysieke, mentale en/ of emotionele klachten? Dan kan homeopathie ondersteuning en klachtenvermindering bieden. Homeopathie kan goed ingezet worden naast een reguliere behandeling van bijvoorbeeld een psycholoog of medisch specialist.

In mijn praktijk richt ik me op chronische klachten. Hierbij kan het o.a. gaan om angsten, depressie, hooggevoeligheid, trauma en traumagerelateerde klachten, dissociatie, (onverklaarbare) pijnen en ondersteuning bij chronische aandoeningen. Twijfel je of jouw klacht behandeld kan worden met klassieke homeopathie? Neem gerust contact met me op of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie en artikelen over homeopathie kun je terecht op: homeopaat-info.nl

Voor meer informatie en artikelen over alternatieve geneeswijze kun je terecht op: alternatievegeneeswijzen-info.nl