Over Chantal

Homeopathie Homeopaat Houten Utrecht Vinkeveen

In mijn puberteit ben ik in aanraking gekomen met homeopathie. Ik had in die tijd veel last van depressieve klachten, angsten en allerlei andere (lichamelijke) klachten als gevolg van trauma’s uit mijn kindertijd. Ik kreeg veel medicatie, waardoor de depressieve klachten en angsten minder waren, de keerzijde was dat ik het contact met mezelf verloor. Mijn gevoelens werden onderdrukt en ik voelde niet meer wie ik was. Ik leefde afgesloten, op de automatische piloot, zonder levensvreugde en levensdoel. Dit was niet het leven wat ik wilde leven. Omdat ik hier geen genoegen mee wilde nemen ging ik op zoek naar een andere behandelvorm die beter bij mij paste. Ik kwam als eerste uit bij klassieke homeopathie.

Tijdens de homeopathische behandeling werd er naar mij gekeken als geheel. Er werd gekeken naar de oorzaak en de samenhang van mijn mentale, emotionele en lichamelijke klachten. Ik voelde me gezien en gehoord.

Toen ik eind 20 was kwam ik in aanraking met energetische therapie. Vol verwondering schoot er door mijn hoofd: "dit voelt zo fijn en bijzonder, dit wil ik ook kunnen". De behandeling gaf mij zoveel rust. Mijn overtuigingen en angsten werden minder, ik kreeg een stuk meer zelfvertrouwen, ik stond steviger in mijn leven en het contact met mijn lichaam verbeterde aanzienlijk. Het was het begin van mijn reis terug naar mezelf.

Mijn reis terug naar mezelf

De reis naar mezelf begon met een homeopathische behandeling. Ik kwam van mijn depressie af en ik begon meer te voelen, waardoor ik verder aan mezelf kon werken. Stapje voor stapje werkte ik de trauma’s uit mijn verleden door en heelde ik mezelf. Homeopathie en energetische therapie hebben me geholpen om mijn trauma's onder ogen te kunnen zien en ze te verwerken. Mijn proces werd dragelijker en ik ging sneller door mijn verwerkingsprocessen heen. De combinatie van homeopathie, traumatherapie en energetische therapie heeft me gebracht waar ik nu sta. 

Tijdens mijn behandelingen stem ik me af op wat de cliënt nodig heeft. Mijn ervaring zet ik in om mijn cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden in hun helingsproces.

Mijn reis gaat verder

Mijn helingsreis bracht mij tot waar ik nu sta. Ik weet wie ik ben, ik weet wat ik wil, ik sta in contact met mezelf en mijn gevoel. Dit betekent niet dat mijn leven altijd makkelijk is. Ik kom nog regelmatig stukken tegen in mezelf die geheeld mogen worden.

In 2017 ben ik na de 6-jarige studie klassieke homeopathie afgestudeerd als klassiek homeopaat. Daarna heb ik de opleiding tot energetisch therapeut gevolgd. In 2021 ben ik afgestudeerd als energetisch therapeut.

Ik blijf mezelf ontwikkelen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Mijn ervaring en ontwikkeling zet ik in voor mijn praktijk en de behandeling van mijn cliënten.